Bu moda beni son derece rahasız ediyor. Hangi moda mı? "Ben çocuğuma katiyen televizyon izletmiyorum" "Benim çocuğum asla hamburger yemiyor" modası...

Ne kadar acımasız ve bencilce. Çocuğunuzu korumak istemeniz anlaşılabilir birşey ama onu steril bir ortamda büyütmeniz nerdeyse imkansız!

Hatırlar mısınız bilmem Madonna Guy Ritchie'den boşanırken böyle bir liste yapmıştı. Buna göre çocuklar asla televizyon izlemeyecek ve sadece sebze yemeklerinden oluşan özel bir menüyle beslenecekti. Bunu okuyunca içimden "Aman Tanrım asla o çocukların yerinde olmak istemezdim" diye düşündüğümü hatırlıyorum.

Vur deyince öldürmek yerine herşeyi dozunda yapmak daha doğru olmaz mı? Çocukların hiç tv izlememesinden ziyade kendisine uygun (az da olsa) programları izlemesi daha güzel değil mi? Bir çocuğun dış ortamdan bağımsız bir bitki gibi büyümesini nasıl beklersiniz ki? Bazen bazı anneler bu işi o kadar abartıyorlar ve çocuklarınaöyle izole bir hayat oluşturuyorlar ki, kimi zaman onların astım hastası olmalarına bile sebep olabiliyorlar ( Bir makalede okumuştum)

Herşeyin azı karar çoğu zarar. Ne kadar onu korumaya çalışsak da tabii ki hamburger yiyecek, bacağını kanatacak, dayak yiyecek ya da ne bileyim ağaca tırmanıp erikleri çalacak arkadaşlarıyla. Tüm bunları yaşamadığınız bir çocukluk hayali kursanıza. Ne kadar sıkıcı değil mi? O yüzden sokakta bazen eli çenesinde, pencereden dışarıyı izleyen çocukları görünce üzülüyorum. Onların dışardakiler gibi anıları hiç olmayacak çünkü...

1 comments:

şirinem dedi ki...

çok haklısın ne güzel dile getirmişsin bu sıkıntıyı herşeyin azı karar çoğu zarar diye boşa dememişler bence çocukları bu kadar izole etmek onları daha çok hastalıklara karşı zayıf bırakmak bağışıklık sistemlerini bozmak demektir.

Yorum Gönder

About

.